Home

 

Veel gestelde vragen over verzorging

Hieronder staan veel gestelde vragen betreffende verzorging van pioenrozen:

 1. Vraag: Mijn pioenroos geeft geen bloemen, hoe kan dit?
  Antwoord: Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn:
  - De pioenroos is te diep geplant. De pioenroos moet maar enkele centimeters onder de grond liggen.
  - De pioenroos staat op een te zure grond. De grond voor pioenrozen is het beste als deze een beetje zuur is. Dus wanneer deze ongeveer en Ph heeft van 6 7 (onthoud dat 7 neutraal is en naar beneden de grond zuurder wordt) door kalk toe te voegen wordt de grond minder zuur. Een zure grond is te herkennen door de aanwezigheid van mos. Mos groeit op vochtige, arme en zurige grond. Veel tuincentra verkopen setjes waarmee je de Ph van de grond kan meten.
  - Pioenrozen geven de eerste een twee jaar na het planten meestal nog geen bloemen. Als de plant het eerste jaar (of jaren) nog niet bloeit hoeft dat niet ernstig te zijn.
   
 2. Vraag: Op de knop van mijn pioenrozen lopen mieren, is dit erg?
  Antwoord: Nee, dit is totaal niet erg voor de pioenroos. De mieren komen af op de suiker op de knop van de pioenroos maar doen voor de rest niet.
   
 3. Vraag: Tot hoever kun je de takken van de pioen snoeien?
  Antwoord: Dit kan tot enkele centimeters boven de grond. Zorg er wel voor dat bij snoeien vr de maanden augustus/september er wel twee takken blijven staan. Deze heeft de plant nodig om energie te kunnen opslaan. Zo kan de plant volgend jaar ook weer bloeien.
    
 4. Vraag: Wat is geschikte grond voor pioenrozen?
  Antwoord: Pioenen zijn op zich hele makkelijke planten. Het belangrijkste is dat de grond zeer voedzaam is maar ook niet te zuur. De planten staan vaak lang op een plek en dan willen ze ook het liefste maar de grond moet dan wel voldoen aan de net genoemde voorwaarden voldoen.
   
 5. Vraag: Wanneer moet je pioenrozen planten?
  Antwoord: Pioenen planten kan het beste gebeuren in de maanden oktober en november.
    
 6. Vraag: Wanneer moet het gewas (de bladeren) van de pioenrozen worden afgeknipt?
  Antwoord: De pioenroos heeft het gewas in de zomermaanden nog nodig om energie op te slaan voor het volgende bloeiseizoen. U kunt (het hoeft echter niet) de knop die uitgebloeid is al wel afknippen, het gewas raden we aan om te laten staan tot het zelf begint af te sterven. Dit is vaak zo tegen eind augustus.

Heeft u nog vragen over pioenrozen? Aarzel niet en stel ze aan ons. Bij vragen over uw pioenrozen stuur ons dan graag enkele foto's mee, u kunt een e-mail naar: info@boonpioenrozen.nl

 


 

 
 

 

 

2005 - 2017 Boon Pioenrozen | Home | Disclaimer | Contact