Home

 

Boon Pioenrozen valt in de prijzen

1e prijs gewonnen in de kwaliteitscompetitie

6 maart 2013

Tijdens de productbijeenkomst voor pioenrozen op woensdag 6 maart werden de prijzen van de kwaliteitscompetitie uitgereikt. De eerste prijs werd toegekend aan Boon voor de goede kwaliteit van het "overall" assortiment dat zij aanvoert.

Prachtige erkenning
Het winnen van deze prijs is een prachtige erkenning voor de grote toewijding aan het vak en de expertise die in de afgelopen tientallen jaren is opgebouwd. De oorkonde zal dan ook een mooie plek krijgen.

Levensecht
De competitie is erop gericht om kwekers de kans te bieden de kwaliteit en bloeibaarheid van hun cultivars te laten testen. Vele tientallen kwekers doen mee aan de competitie, die sinds 2011 plaatsvindt. 

Op de bij de veilingen van FloraHolland aangevoerde bloemen worden willekeurig enkele bossen geselecteerd. Met deze bossen vinden allereerst simulaties plaats zodat de omstandigheden zoveel mogelijk overeenstemmen met de weg die een bos pioenrozen aflegt tot zij bij de consument thuis in de vaas staat. Zo vindt er een transportsimulatie plaats maar krijgt de pioen ook te maken met de kamertemperaturen in huis.

Stimulans
De testen worden gedaan door gedurende het bloeiseizoen willekeurig pioenrozen te selecteren. Hierdoor wordt een representatief beeld gekregen van de kwaliteit van de aanvoer van de kwekers. In het groter geheel is deze competitie van belang. Het is een goede stimulans om de kwaliteit in de gehele markt op te schroeven. 

Al is Boon in de afgelopen jaren al eerder genomineerd geweest in deze competitie, de verrassing dat Boon de eerste prijs won was er niet minder om. Het winnen van deze prijs stimuleert dan ook om op deze goede weg door te blijven gaan.

 


 

 
 

 

 

2005 - 2017 Boon Pioenrozen | Home | Disclaimer | Contact